9 augusti 2014
17:00

Ormaryds IF

Referat: Hovslätts IK Dam - Ormaryds IF

Under lördagseftermiddagen fick Hovslätt besök av serieledande Ormaryd och var redan på förhand inställda på att det skulle bli en tuff match. Hemmalaget börjar matchen bäst och spelar riktigt bra de första 20-25 minuterna. Tjejerna skapar under denna period i matchen 5 riktiga målchanser, och av dessa är Ellen Nodbrants nick i ribban den allra farligaste. Men den riktiga skärpan i avsluten saknas och Hovslätt lyckas inte få in bollen i mål...

Istället är det Ormaryd som tar över spelet i den andra halvan av första halvlek då ingenting stämmer i Hovslätts spel. Man börjar stressa, slå långbollar och hittar inte varandra på planen. Bortalaget är först och tuffast i alla situationer och lyckas göra både 0-1 och 0-2 innan halvtidsvilan.

Hovslätt samlar sig i halvtid, kommer ut till andra halvlek med ny energi och dominerar återigen spelet under de första 15 minuterna. Men sedan tar Ormaryd återigen över spelet. Hovslätt försöker få in ny energi i laget genom att göra ett par byten, men det ger tyvärr inte tillräckligt mycket effekt. Oramryd gör 0-3 i matchminut 75, och detta blir även matchens slutresultat.

- Det är bara att erkänna att Ormaryd är ett strå vassare än oss, de är bättre helt enkelt, säger Hovslätts tränare Pelle Jansson.

Sofia Kalllin och Ellen Nodbrant förtjänar beröm för sin insats i denna match.

tor 1 maj 2014, 15:00 Ormaryds IF - Hovslätts IK Dam 1 - 0